Jednoduchý banánový chlebíček

Máte doma banány a nikdo je nejí. Pokaždé je koupíte a pak se jen rozčilujete, když zhnědnou. Nakonec skončí v odpadkovém koši a vy se proklínáte, že jste je kupovala. V mnoha domácnostech je to stejné a mi vám poradíme jak z hnědých banánů vykouzlit skvělé dezert třeba k odpolední kávě. Už žádné vyhazování. Rozhodně je to škoda. Vykouzlíte z nich něco moc dobrého a celá rodina se bude jen olizovat. Vařte jednoduše. Budeme potřebovat jen pár věcí. Základem jsou samozřejmě banány. Tři až čtyři zralejší banány. Banány rozmělníme vidličkou na prkénku a dáme do mísy na šlehání.

banány

Přidáme půl hrnku cukru krystalu a jeden balíček vanilkového cukru na krásnou vůni. Dále budeme potřebovat kypřící prášek, jeden balíček nám postačí. Špetku soli, jeden a půl hrnku mouky. Můžeme volit klasickou mouku nebo bezlepkovou. Když byste chtěli bezlepkovou variantu. V tom případě používáme zlatou Jizerku. Ovšem můžeme mouku kombinovat s moukou kokosovou nebo některou s oříškových mouk. Do druhé mísy si dáme tekuté složky. Jedno vajíčko a jednu třetinu hrnku rozpuštěného másla. Máslo nesmí být moc horké, aby nám vajíčko neuvařilo. K rozmíchání nám postačí metlička a obratné ruční šlehání.

dezert

Tekutou směs přidáme k sypké směsi a vše kvalitně promícháme. Můžeme použít elektrický šlehač. Budeme mít jistotu, že ve směsi nebudou hrudky. Pak už nám schází jen jedna věc a to hořká čokoláda, která dodá zákusku ty správnou chuť. Čím více tím lépe. Jemně směs promícháme a můžeme nalít do formy. Nejlepší jsou silikonové formy. Můžete využít hřbet nebo klidně bábovkovou formu. Formu s těstem hodíme do předem předehřáté formy a pečeme. Na sto sedmdesát aspoň čtyřicet pět minut. Před vytažením vyzkoušíme špejlí, zda je těsto řádně propečení. Pak necháme vychladnout a můžeme podávat. Skvělý banánový chlebíček. Rychlí a potěší každého.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Share on facebook
Sdílet na Facebooku