Bezlepkový domácí chléb

Jak správně na skvělí bezlepkový chléb, který si můžete udělat v troubě nebo domácí pekárně. Není to nic složitého a zvládne to naprosto každý. Když doma máte domácí pekárnu, máte už skoro vyhráno. Domácí pekárna za vás udělá většinu kroků a na vás je jen samotná příprava. Stačí vložit všechny potřebné suroviny a za pár hodin máte upečeno. Dnes si řekneme recept na skvělí bezlepkový chléb. Proč zrovna bezlepkový? V dnešní době je stále více a více lidí, kteří trpí alergií na lepek. Pak jsou tu ti, co si myslí, že je to zdravější a vyhýbají se běžné mouce. Co všechno budeme potřebovat? Základem je bezlepková mouka. Já osobně míchám více druhů a chléb je pak zajímavější.

domácí chléb

Dávám přednost mouce rýžové, kukuřičné, Jizerce zlaté a mouce z červené quinoy. Jejich množství je zásadní, neboť když dáte jedné víc a druhé míň může vám chléb špatně držet pohromadě nebo se drolit. Dále budeme potřebovat sušené kvasnice, vodu, sůl, kmín celý a mletý, slunečnicové semínka. Případně můžeme použít další koření, které by vám v pečivu chutnalo. Někteří přidávají sušený česnek, který chléb pěkně provoní nebo sušenou cibuli. Každá ingredience má něco do sebe a chléb má specifickou chuť. Samotná příprava je jednoduchá. Vezmeme si nádobu do pekárny. Větší hlubokou s metlemy. Vše budeme odměřovat na hrnky. První bude jeden a půl hrnku vody, ve které rozpustíme sůl a rozmíchané koření.

mouka

Nalijeme do nádoby. Pak pokračujeme s moukou. Půl hrnku mouky kukuřičné, půl hrnku mouky rýžové a dvě polévkové lžíce mouky z červené quinoy. Vše doplníme Jizerkovou moukou a to dvěma hrnky. Celkem to jsou tři hrnky mouky. Na závěr přidáme sušené droždí. Jednu a půl kávové lžičky a slunečnicová semínka. Ty dáváme podle chuti. Pak už jen stačí nastavit ten správný program a nechat pekárnu kouzlit. Pečte na programu rustikální chléb. Pak si jen nechat chutnat. Vařte rychle a pohodlně.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Share on facebook
Sdílet na Facebooku