Vaření

Nové koření je známé už celá staletí

Pokud právě vaříme, pak asi příliš nepřemýšlíme o tom, proč se používané ingredience jmenují právě tak, jak se jmenují. Většinou jsou jejich názvy převzaté z latiny nebo z jiného jazyka. To se týká převážně koření. Jeden druh je ale tak trochu

Tajemství worcestrové omáčky

V domácích i profesionálních kuchyních bychom se při přípravě mnoha druhů jídel jen těžko obešli bez různých dochucovadel. Jedním z nich je i Worcestrová omáčka. Používáme ji docela často, ale málokdo z nás zná její zajímavou historii. Zvláštní je, že se Worcesterová

Tlakový hrnec dříve a dnes

Jen málokterá kuchyně se dnes obejde bez tak úžasného vynálezu, jakým je tlakový hrnec. Šetří mnoho času i energie nejen v domácnostech, ale i v profesionálních kuchyních. Za dobu své existence ušel ale opravdu dlouhou a mnohdy i nelehkou cestu. Je