Vaření

Upečte si lahodnou dýňovou pochoutku

Jestliže vládnete zahrádkou a máte místo na pěstování dýně, neváhejte a příští rok si ji zasaďte. Můžete zkusit ji vysadit na kompostu. Potřebuje spoustu živin a alespoň využijte prázdný kompostovací prostor. Můžete si ji i vysít. A to doma

Zahřejte se skvělou dýňovou polévkou

Dýně pochází z čeledi tykvovitých stejně jako patison, cuketa anebo i okurka. Jedná se o plodové zeleniny a podle toho s nimi také pracujeme v kuchyni. Jejich plody jsou velmi chutné a plné důležitých vitamínů a minerálů. Obsahuje i tolik žádanou vlákninu,

Báječná dýňová polévka

Podzimní vděčnou a kuchařkami oblíbenou zeleninou je bezesporu dýně. Je jich více druhů. Nejznámější je Hokkaidó – krásně oranžová a velmi chutná. Zajímavá je špagetová dýně, máslová, klasická zelená, kterou znaly i naše babičky. Jednotlivé druhy se používají různě.

Pozvěte dýni Hokkaidó do vaší kuchyně

A nebudete litovat. Z této oranžové baculaté krasavice se můžete jen radovat a připravovat ji jak na slano, tak na sladko. Věděli jste, že z dýně můžete upéct i chleba? Za použití žitného kvasu, hladké mouky, celozrnné špaldové mouky

Pozvěte své děti k pracovní kuchyňské desce …

Rádi vaříte, ale nemáte rádi, když se vám dítka „motají“ pod nohama? Pamatujte na to, že dětství vašich robátek velmi rychle uteče a než se nadějete, budou brzy dospělé. A nic se již nedá vrátit. Tak aby vás to

Zakouzlete v kuchyni a připravte se na divoký sex!

Říkáte, že divoký sex na lavičce v parku jste zažila jako sedmnáctiletá a od té doby na úlet už jen vzpomínáte? Vezměte organizaci do svých rukou. V první řadě musíte mít v záloze partnera, se kterým „uletíte“. A může to být kolega

Zahřejte se správně zvoleným jídlem

Již delší čas tu máme podzim a s ním by měla přicházet i správně volená jídla. Tak zvaná zahřívací. Jedním z nich je oblíbená dýňová polévka. Nejen, že krásně barevně vypadá, ale i výtečně chutná. Navíc vás zahřeje, a

Pečenou zeleninou nic nezkazíte

Podzimní dny bývají většinou sychravé a vyznačují se plískanicemi, deštěm, a ještě k tomu se brzy stmívá. Dny se zkracují a noci prodlužují. Člověk by se nejraději zavrtal doma a nevycházel ven. Zlepšeme si náladu dobrým a výživným jídlem.

Babiččino vaření s láskou

Polévka je grunt, a to ostatní je špunt, říkávala moje babička. A měla pravdu. Dobře si pamatuji, když jsme k ní přijeli na chaloupku na návštěvu, vždy měla ukuchtěnou polévku. A nenandávala ji jen tak z hrnce, jak je dnes zpravidla

Již dávno není žádným překvapením

Právě díky vaření máme možnost vychutnat si ty nejlepší pokrmy vůbec. Nejen vaření, ale i pečení sehrává v našem životě velice důležitou roli. Již dávno není žádným překvapením to, že vařit a péct začíná mnohem více mužů než žen. Otázkou

Co kuchař, to jiná svíčková

Říká se, že co kuchař, to jiný výsledek. Něco na tom jistě bude. Jedno z nejdiskutovanějších jídel v tomto ohledu je bezesporu svíčková na smetaně. Na její přípravu by se mělo používat pouze kvalitní hovězí maso. Vzhledem k tomu, že cena nejkvalitnějšího