Vaření

Sardinie je zemí se staletou kuchařskou tradicí

Lidé jsou zde věrni tradicím, a hlavně v kulinářství jde už o kult, na který jsou místní obyvatelé náležitě hrdí. Pokud zavítáte mimo turistické zóny, můžete tak ochutnat opravdu klasickou a velmi starou místní kuchyni. Obyvatelé Sardinie ze všeho nejvíce

Pár nápadů na přípravu cukety z italské kuchyně

Plněné, smažené, pečené, stejně tak sladké a kyselé. Cukety lze připravit mnoha způsoby. Všechny jsou chutné a jednoduché. Pro ty, kteří se nebojí občas sníst i smažené jídlo, jsou skvělé cuketové lívanečky. A zvládne je každý. Dnes odložte jakékoli

Vegetariánství: O čem to je a do jaké míry je to pro člověka dobré

Termín „vegetariánství“ se používá k označení souboru velmi odlišných stravovacích praktik, ale všechny spojuje vyloučení jakéhokoli jídla, které je spojené se smrtí jakékoli živé bytosti. Tak by se dal shrnout stravovací styl, který je rok od roku stále populárnější. Existují lakto-ovo-vegetariáni,

Zdravá zelenina, která se nám vrací

Slyšeli jste již o netradičním druhu zeleniny, který se opět vrací na náš trh? Mluvíme o zeleném a bílém chřestu. Město Ivančice každým rokem pořádají chřestové slavnosti na jeho počest. Je to zdravá zelenina s bohatým obsahem vitamínů. Jeho

Správná úprava chřestu

Jak si správně upravit chřest před použitím do různých pokrmů a na co je potřeba si dát pozor? Chřest je zapomenutý druh zeleniny, který opět nabírá na své síle. Lidé ho po dlouhé době opět začínají vidět v prodejnách

Chřestové kombinace

Co všechno se dá ze zeleného nebo bílého chřestu připravit? Jaké lahodné pokrmy můžete servírovat. Je toho spoustu a některé si přiblížíme. Chřest patří mezi zeleninu a jeho chuť je jedinečná. Nedá se k ničemu přirovnat. Tvrdostí odpovídá květáku.

Jednoduchý banánový chlebíček

Máte doma banány a nikdo je nejí. Pokaždé je koupíte a pak se jen rozčilujete, když zhnědnou. Nakonec skončí v odpadkovém koši a vy se proklínáte, že jste je kupovala. V mnoha domácnostech je to stejné a mi vám

Bezlepkový domácí chléb

Jak správně na skvělí bezlepkový chléb, který si můžete udělat v troubě nebo domácí pekárně. Není to nic složitého a zvládne to naprosto každý. Když doma máte domácí pekárnu, máte už skoro vyhráno. Domácí pekárna za vás udělá většinu

Sypané čaje jako z čajovny

Každý den se proklínáte, že během dne nic nevypijete. Jediné co si během rána a dopoledne dáte je káva a to je naprosto špatně. Váš pitný režim je zcela bídný. Neděláte dobře a sami to víte. Máme pro vás

Obdivovaná i zatracovaná Magdalena Dobromila Rettigová

V České republice snad není jediný člověk, který by neznal jméno Magdalena Dobromila Rettigová. Nejblíže je ale pochopitelně lidem, kteří mají něco společného s gastronomií. Magdalena D. Rettigová je bezesporu naší nejznámější kuchařkou. Ve svých dílech ji dokonce zmínili i takoví

K oblibě brambor přispěla válka

Brambory jsou v naší kuchyni neodmyslitelnou ingrediencí mnoha jídel. Dá se z nich připravit celá řada chutných a zajímavých pokrmů. Mohou posloužit jako příloha i jako samostatné jídlo. Koho by napadlo, že ještě v sedmnáctém století budily brambory nedůvěru a lidé je

Tymián nepatří jen do svíčkové

Při vaření jakékoliv světové nebo domácí kuchyně se neobjedeme bez celé řady koření. Některé druhy jsou v každé kuchyni a některé bychom našli pouze u opravdových gurmánů nebo odborníků. Tymián patří k těm, které stojí asi uprostřed této cesty. Většinou se